Warmtepomp Bosschenhoofd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Bosschenhoofd? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei factoren. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bosschenhoofd.
warmtepomp-installateur-4744

 • Duurzame warmte
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcodegebied4744
Netnummer0165 (+31165)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bosschenhoofd

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan flink wat producten. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bosschenhoofd kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bosschenhoofd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door deze pagina lees je in korte tijd erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4744).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij bruikbare info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Bosschenhoofd heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €24.600. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Bosschenhoofd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bosschenhoofd

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een flinke subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6300. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24800Hoge besparing, prijzig
Water-water€18000 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3550 – €6675Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €6875Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €6150Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bosschenhoofd gebruikt circa 1520 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €160 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€677
Buitenlucht2400kWh€460€217
Bodemwarmte1650kWh€325€352
Hybride1400 kWh + 350 M3€494€183

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bosschenhoofd?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Halderberge. Het is een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.halderberge.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Bosschenhoofd. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €825 tot wel €3850. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bosschenhoofd (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1875.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Clausiusclassic HC 5-2525 KW€4300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140VSA + Climate kit PAC 18 kW11 KW€2400,-
Carrier30RQSY039B27 KW€3850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Bosschenhoofd aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!