Warmtepomp Stampersgat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Stampersgat? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een economische en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal factoren. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Stampersgat.
warmtepomp-installateur-4754

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante verwarming
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Interessante salderingsregeling
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode-regio4754
Netnummer0165 (+31165)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stampersgat

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stampersgat kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Stampersgat? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze website lees je direct erkende installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4754).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij veelzijdige raadgeving over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Stampersgat kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €240,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €17.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Stampersgat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stampersgat

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. De factuur is gebaseerd op verschillende variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27300Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16000 – €22700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €6975Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €6900Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2750 – €5150Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Stampersgat gebruikt grofweg 1520 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €205 tot €340. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€679
Buitenlucht2500kWh€475€204
Bodemwarmte1900kWh€340€340
Hybride1525 kWh + 450 M3€509€170

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Stampersgat?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Halderberge. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.halderberge.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Stampersgat. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €675 tot gemiddeld €3500. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Stampersgat (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1925.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Clausiuselite HC 5-2525 KW€4300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140VNX + Climate kit PAC 18 kW13 KW€2600,-
Carrier30RQSY050B32 KW€4350,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Stampersgat aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!