Warmtepomp Oud Gastel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oud Gastel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €215,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse elementen. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oud Gastel.
warmtepomp-installateur-4751

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcodegebied4751
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oud Gastel

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud Gastel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Oud Gastel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze website lees je eenvoudig erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4751).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische details m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oud Gastel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €12.900. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Oud Gastel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-gastel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van interessante subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3300. De totaalprijs is gebaseerd op diverse randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26700Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17800 – €23600Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6075Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3600 – €6325Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €6500Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Oud Gastel verbruikt grofweg 1520 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €240 tot €315. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €170 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€678
Buitenlucht2650kWh€468€210
Bodemwarmte2025kWh€332€346
Hybride1600 kWh + 350 M3€502€176

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oud Gastel?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Halderberge. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.halderberge.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oud Gastel. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot gemiddeld €2050. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oud Gastel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1575.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Clausiuselite H 5-2525 KW€4300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC125VNX + Climate kit PAC18 kW11 KW€2400,-
Carrier30RQSY045B28 KW€3950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Oud Gastel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!