Warmtepomp Oudenbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oudenbosch? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Oudenbosch.
warmtepomp-installateur-4731

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode-regio4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudenbosch

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudenbosch biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oudenbosch? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina lees jij bruikbare erkende installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4731).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Onderstaand check jij waardevolle informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudenbosch kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €330,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €20.400. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Oudenbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudenbosch

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7000. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25100Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14500 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4600 – €7400Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €6675Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2750 – €5900Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oudenbosch gebruikt circa 1520 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €255 tot €300. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €140 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€674
Buitenlucht2725kWh€438€236
Bodemwarmte1800kWh€303€371
Hybride1300 kWh + 375 M3€472€202

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudenbosch?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Halderberge. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.halderberge.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oudenbosch. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot maar liefst €3900. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oudenbosch (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Clausiuselite H 3-1514 KW€3200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC125VNA + Climate kit PAC18 kW10 KW€2300,-
Carrier30RQS-070B44 KW€5550,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Oudenbosch aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!