Warmtepomp Hoeven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hoeven? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoeven.
warmtepomp-installateur-4741

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Constante temperatuur
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode-regio4741
Netnummer0165 (+31165)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoeven

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoeven kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoeven? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze website ontdek je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4741).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hoeven heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €11.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.275 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hoeven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoeven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Middels een hoge subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verscheidene onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25100Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€13400 – €20000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €7075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3650 – €6500Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2125 – €5450Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hoeven consumeert circa 1520 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €215 tot €345. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€676
Buitenlucht2400kWh€453€223
Bodemwarmte1925kWh€318€358
Hybride1375 kWh + 600 M3€487€189

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hoeven?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Halderberge. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.halderberge.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hoeven. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot doorgaans €3700. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoeven (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Clausiusclassic H 5-2525 KW€4300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC125VSA + Climate kit PAC18 kW10 KW€2300,-
Carrier30RQS-080B50 KW€6150,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoeven aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!