Warmtepomp Afferden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Afferden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere variabelen. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Afferden.
warmtepomp-installateur-6654

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode-regio6654
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Afferden

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat meerdere toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Afferden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Afferden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze website check je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6654).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze pagina lees je bruikbare details aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Afferden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €280,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €11.700. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Afferden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-afferden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. aantrekkelijk subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3300. De uiteindelijke investering hangt af van diverse variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25700Veel besparen, dure installatie
Water-water€15400 – €21500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4550 – €6650Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4150 – €6350Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2250 – €6450Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Afferden verbruikt ongeveer 1450 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €240 tot €365. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €140 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€678
Buitenlucht2675kWh€441€237
Bodemwarmte2100kWh€305€373
Hybride1500 kWh + 400 M3€475€203

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Afferden?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Druten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Druten. Het gaat om een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.druten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Afferden. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot plusminus €2650. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Afferden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoHeat 4067 KW€2800,-
RemkoHTS 90 Frankfurt Solar6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 5110 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Afferden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!