Warmtepomp Horssen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Horssen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Horssen.
warmtepomp-installateur-6631

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcodegebied6631
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Horssen

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan honderden producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Horssen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Horssen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6631).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In het volgende stukje tref jij actuele details inzake alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Horssen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €15.000. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Horssen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-horssen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Geholpen door een hoge subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door verschillende aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25000Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17000 – €23700Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6600Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €7275Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €6450Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Horssen verbruikt ongeveer 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €250 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€673
Buitenlucht2750kWh€444€229
Bodemwarmte1850kWh€310€363
Hybride1325 kWh + 600 M3€478€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Horssen?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Druten?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening bij gemeente Druten. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.druten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Horssen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot wel €1900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Horssen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1850.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 417 + CTC Basic19 KW€3700,-
RemkoRBW 300 PV0 KW€1100,-
ClivetWSAN-XIN MF 25.251 KW€6250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Horssen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!