Warmtepomp Deest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Deest? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden. Op onze website lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Deest.
warmtepomp-installateur-6653

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Deest

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er zijn verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deest kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Deest? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van onze vergelijker bekijk jij snel leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6653).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek je actuele details inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Deest heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €20.600. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Deest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deest

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7400. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De totaalprijs komt tot stand door specifieke facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23200Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16600 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6300Eenvoudige installatie
Lucht-water€4300 – €6200Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2675 – €6200Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Deest gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€677
Buitenlucht2425kWh€474€203
Bodemwarmte1950kWh€339€339
Hybride1600 kWh + 475 M3€508€169

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Deest?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Druten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er de duurzame groene lening van je gemeente Druten. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.druten.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Deest. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €650 tot ongeveer €2800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Deest (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1650.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 435 + CTC Basic38 KW€5600,-
RemkoHTS 90 Frankfurt6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 418 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Deest aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!