Warmtepomp Puiflijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Puiflijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Hierna bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Puiflijk.
warmtepomp-installateur-6655

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode-regio6655
Netnummer0487 (+31487)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Puiflijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt flink wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Puiflijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Puiflijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker doorzoek je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6655).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check jij handige info omtrent beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Puiflijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €260,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €13.400. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.700 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Puiflijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-puiflijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een flinke subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5800. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23700Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€17200 – €24100Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €7350Verwarmen en koelen
Lucht-water€3800 – €6725goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €5250Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Puiflijk verbruikt ong. 1450 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €275 tot €340. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €180 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€679
Buitenlucht2800kWh€448€231
Bodemwarmte1825kWh€312€367
Hybride1375 kWh + 425 M3€482€197

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Puiflijk?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Druten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente Druten. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.druten.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Puiflijk. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €550 en lopen op tot wel €1500. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Puiflijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je zo’n €1725.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoHeat 40810 KW€2800,-
RemkoHTS 90 Mannheim6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 61- 400TN11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Puiflijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!