Warmtepomp Drimmelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Drimmelen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op onze website tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Drimmelen.
warmtepomp-installateur-4924

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode-regio4924
Netnummer0162 (+31162)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drimmelen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit flink wat onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drimmelen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Drimmelen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker lees je in enkele stappen warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4924).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze website ontdek jij accurate toelichtingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Drimmelen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €12.900. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Drimmelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drimmelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2300. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16000 – €22600Ook koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6425Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4450 – €6400goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2050 – €6350Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Drimmelen gebruikt pakweg 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €205 tot €350. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€712
Buitenlucht2475kWh€470€242
Bodemwarmte1600kWh€328€384
Hybride1500 kWh + 500 M3€506€206

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Drimmelen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Drimmelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Drimmelen. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.drimmelen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Drimmelen. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot wel €2100. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Drimmelen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1925.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA SW 11; 81033513 KW€3100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + TSA-100014 KW€2700,-
VaillantgeoTHERM VWS 220/3 (B/W) (0010018420)24 KW€4200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Drimmelen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente