Warmtepomp Breda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Breda? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. In het volgende kopje vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Breda.
warmtepomp-installateur-4801

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31020 M3
Stroom-gebruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Breda

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit flink wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breda kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Breda? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze vergelijker vind je waardevolle de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4801).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand check jij actuele gegevens m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Breda kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.400 en €16.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Breda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breda

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij een hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6000. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. De eindfactuur wordt berekend door specifieke onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23600Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17800 – €23300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6625Relatief voordelig
Lucht-water€4300 – €6150Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €7000Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Breda gebruikt om en nabij 1020 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing ligt tussen de €280 tot €395. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€707
Buitenlucht2600kWh€474€233
Bodemwarmte1825kWh€332€375
Hybride1400 kWh + 500 M3€509€198

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Breda?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Breda?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via de gemeente Breda. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.breda.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Breda. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €875 en kunnen oplopen tot €1850. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Breda (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 70 Max H; 81037370 KW€8800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + ERSE-MEC15 KW€2800,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 (0010016677)6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Breda aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente