Warmtepomp Oosterhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Oosterhout? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Hierna tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Oosterhout.
warmtepomp-installateur-4909

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcodegebied4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasgebruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oosterhout

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterhout kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Oosterhout? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website lees jij moeiteloos leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4909).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees jij handige info inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oosterhout heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €14.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterhout

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7500. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke investering hangt af van specifieke randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27700Veel besparen, dure installatie
Water-water€16200 – €24100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €7300Relatief voordelig
Lucht-water€4900 – €6225Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2000 – €5200Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oosterhout gebruikt plusminus 1280 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €260 tot €300. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €190 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1100m3€737
Buitenlucht2475kWh€494€243
Bodemwarmte1875kWh€346€391
Hybride1575 kWh + 600 M3€531€206

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosterhout?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oosterhout?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Oosterhout. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.oosterhout.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Oosterhout. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €3300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterhout (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1950.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ImmergasMagis Combo 86 KW€1900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + EHSD-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 + VWW 19/4 SI (0010016681)27 KW€4500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Oosterhout aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente