Warmtepomp Wagenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wagenberg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene elementen. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wagenberg.
warmtepomp-installateur-4845

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode-regio4845
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wagenberg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er zijn velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wagenberg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wagenberg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl ontdek je in een zeer korte periode de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4845).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna lees je samengestelde toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wagenberg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €330,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €18.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Wagenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wagenberg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een interessante subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7800. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3100. De eindfactuur wordt berekend door specifieke zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27700Veel vermogen, erg duur
Water-water€17800 – €21800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4850 – €7075Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4950 – €7150Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €5700Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wagenberg gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €330. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €130 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€693
Buitenlucht2500kWh€457€236
Bodemwarmte2025kWh€319€374
Hybride1475 kWh + 350 M3€492€201

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wagenberg?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Drimmelen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Drimmelen. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.drimmelen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wagenberg. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot doorgaans €3950. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wagenberg (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1875.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAW 0071HT18 KW€2950,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 13 T-T10 KW€2300,-
Carrier30RQS-100B64 KW€7550,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wagenberg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!