Warmtepomp Hooge Zwaluwe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hooge Zwaluwe? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hooge Zwaluwe.
warmtepomp-installateur-4927

 • Minder impact op het milieu
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hooge Zwaluwe

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hooge Zwaluwe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hooge Zwaluwe? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze vergelijker vergelijk jij direct warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4927).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je toepasbare adviezen inzake actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hooge Zwaluwe kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.000 en €24.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Hooge Zwaluwe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hooge-zwaluwe

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2200. De factuur wordt bepaald aan de hand van verschillende variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23600Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17900 – €20500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6300Zeer betaalbaar
Lucht-water€3700 – €6050Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €5150Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Hooge Zwaluwe verbruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €205 tot €345. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€711
Buitenlucht2600kWh€469€242
Bodemwarmte2050kWh€327€384
Hybride1475 kWh + 600 M3€505€206

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hooge Zwaluwe?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drimmelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we een speciale groene lening in de regio Drimmelen. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.drimmelen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hooge Zwaluwe. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €775 tot wel €1750. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hooge Zwaluwe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0051T10 KW€2150,-
NefitEnviLine A/W Split 14 E-T11 KW€2400,-
Carrier30WG-025A37 KW€5500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hooge Zwaluwe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!