Warmtepomp Made

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Made? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse zaken. In het volgende kopje check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Made.
warmtepomp-installateur-4921

 • Kies voor een beter milieu
 • Constante temperatuur
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Made

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Made kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Made? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina ontdek jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4921).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop ontdek je samengestelde toelichtingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Made kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €13.400. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Made (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-made

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Aan de hand van de huidige subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6300. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2200. De eindfactuur komt tot stand door verschillende factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€17700 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7000Relatief voordelig
Lucht-water€4600 – €6475Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2575 – €6750Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Made verbruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €235 tot €300. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2550kWh€496€213
Bodemwarmte1625kWh€355€355
Hybride1550 kWh + 550 M3€532€177

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Made?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Drimmelen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Drimmelen. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.drimmelen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Made. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot wel €2550. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Made (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaAWR 0041TS DHW2 XE8 KW€1950,-
NefitEnviLine A/W Split 9.0 E-S7 KW€2000,-
Carrier61WG025 met pompen32 KW€5000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Made aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!