Warmtepomp Terheijden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Terheijden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €235,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Terheijden.
warmtepomp-installateur-4844

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Constante verwarming
 • Veel keuze in leveranciers
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Terheijden

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tientallen toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terheijden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Terheijden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl doorzoek je binnen enkele minuten de beste installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4844).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Verderop bekijk je omvangrijke info m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Terheijden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €260,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €14.700. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Terheijden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terheijden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6800. Een hybride oplossing is er vanaf €2200. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van diverse facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16200 – €23900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €7375Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €6200Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2250 – €6100Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Terheijden gebruikt plusminus 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €210 tot €350. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€692
Buitenlucht2375kWh€450€242
Bodemwarmte1875kWh€311€381
Hybride1350 kWh + 475 M3€484€208

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Terheijden?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Drimmelen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Drimmelen. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.drimmelen.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Terheijden. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €700 en kunnen oplopen tot €1500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Terheijden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je pakweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAW 0071HT/S18 KW€2950,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 9.0 T-S7 KW€2000,-
Carrier30RQS-090B63 KW€7450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Terheijden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!