Warmtepomp Etten-Leur

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Etten-Leur? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. In het volgende kopje bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Etten-Leur.
warmtepomp-installateur-4871

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4871
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Etten-Leur

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tientallen systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Etten-Leur biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Etten-Leur? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker tref je moeiteloos (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4871).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Verderop vind je samengestelde aanbevelingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Etten-Leur kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €14.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.875 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Etten-Leur (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-etten-leur

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de hoge subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. Een hybride opstelling koop je al vanaf €1900. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. allerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23000Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€13400 – €21800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €7400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €6600Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2625 – €6650Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Etten-Leur gebruikt om en nabij 1340 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €280 tot €330. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €195 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€715
Buitenlucht2625kWh€493€222
Bodemwarmte1775kWh€350€365
Hybride1400 kWh + 400 M3€529€186

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Etten-Leur?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Etten-Leur?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Etten-Leur. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.etten-leur.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Etten-Leur. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €1700. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Etten-Leur (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMTERRA SW 15 Twin; 81034119 KW€3700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERSD-VM2C15 KW€2800,-
VaillantgeoTHERM VWS 460/3 (B/W) (0010018423)52 KW€7000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Etten-Leur aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Etten-Leur Midden woongebied, Etten-Leur Midden, Bedrijventerrein Vosdonk, Etten-Leur landelijk gebied, Etten-Leur Noord woongebied, Etten-Leur Noord bedrijventerrein, Etten-Leur Noord verspreide huizen, Etten-Leur Zuid woongebied, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein Trivium, Etten-Leur Zuid verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!