Warmtepomp Lage Zwaluwe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Lage Zwaluwe? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Lage Zwaluwe.
warmtepomp-installateur-4926

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcodegebied4926
Netnummer0168 (+31168)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lage Zwaluwe

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lage Zwaluwe kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Lage Zwaluwe? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze tool doorzoek jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4926).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij samengestelde details aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Lage Zwaluwe kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €10.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.575 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Lage Zwaluwe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lage-zwaluwe

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Middels lucratieve subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16000 – €23400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4750 – €6050Relatief voordelig
Lucht-water€4300 – €6425Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2125 – €5000Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Lage Zwaluwe gebruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €255 tot €350. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €150 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€710
Buitenlucht2600kWh€462€249
Bodemwarmte2100kWh€320€391
Hybride1500 kWh + 475 M3€497€213

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lage Zwaluwe?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drimmelen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Drimmelen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.drimmelen.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lage Zwaluwe. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot doorgaans €3800. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lage Zwaluwe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0041T DHW2 XE8 KW€1950,-
NefitEnviLine A/W Split 12 E-T10 KW€2300,-
Carrier30WG-020A32 KW€5000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lage Zwaluwe aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!