Warmtepomp Alphen-Chaam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Alphen-Chaam? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en duurzame benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €185,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende facetten. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Alphen-Chaam.
warmtepomp-installateur-4861

 • Volledig van het gas af
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode-regio4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energiekosten€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Alphen-Chaam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alphen-Chaam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Alphen-Chaam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze pagina tref jij zonder problemen de beste installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4861).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Hierna check je omvangrijke gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Alphen-Chaam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €17.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Alphen-Chaam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alphen-chaam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Via een flinke subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €5500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De eindfactuur is afhankelijk van meerdere factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16100 – €23800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €7450Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5000 – €6525goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €5650Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Alphen-Chaam gebruikt circa 1800 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €225 tot €315. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €165 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€696
Buitenlucht2800kWh€473€223
Bodemwarmte1950kWh€334€362
Hybride1600 kWh + 575 M3€508€188

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Alphen-Chaam?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Alphen-Chaam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Alphen-Chaam. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.alphen-chaam.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Alphen-Chaam. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 en lopen op tot wel €3550. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Alphen-Chaam (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2325.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 13; 81033613 KW€3100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + EHSC-VM2C11 KW€2400,-
VaillantVWL 105/5 AS 400V + VWL 127/5 IS10 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Alphen-Chaam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente