Warmtepomp Zundert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Zundert? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €185,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Zundert.
warmtepomp-installateur-4881

 • Duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcodegebied4881
Netnummer076 (+3176)
Gas-gebruik M31700 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zundert

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zundert heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zundert? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website vind je snel (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4881).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje check jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zundert kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €17.200. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Zundert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zundert

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van een royale subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van diverse facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26600Veel vermogen, erg duur
Water-water€14100 – €20100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5000 – €7075Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3600 – €6875Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €5500Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zundert verbruikt grofweg 1700 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Eneco of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €280 tot €315. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €165 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€656
Buitenlucht2750kWh€453€203
Bodemwarmte2075kWh€321€335
Hybride1525 kWh + 425 M3€485€171

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zundert?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zundert?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Zundert. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.zundert.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zundert. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot ongeveer €2250. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zundert (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1625.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
InterClima-MTAHTAT 030 SN51 KW€6250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A incl. HMS140V en HT3012 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E 221.C065 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zundert aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente