Warmtepomp Maartensdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Maartensdijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op deze pagina check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Maartensdijk.
warmtepomp-installateur-3738

 • Minder vervuiling
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Maartensdijk

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden allerlei toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maartensdijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Maartensdijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze tool check je bruikbare installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3738).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina check je omvangrijke gegevens ten aanzien van de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maartensdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €15.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Maartensdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maartensdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7200. Het hybride systeem is er vanaf €2800. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op meerdere aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26800Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€14000 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6500Lage aanschafprijs
Lucht-water€4350 – €6975Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2800 – €6000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Maartensdijk verbruikt plusminus 1680 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €260 tot €345. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €165 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€725
Buitenlucht2325kWh€471€254
Bodemwarmte1775kWh€326€399
Hybride1375 kWh + 575 M3€508€218

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maartensdijk?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente De Bilt. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.debilt.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Maartensdijk. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €925 tot ongeveer €2250. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maartensdijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf om en nabij €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AT-TECAWP4-12W12 KW€3000,-
MDVMGC-V7W/D2N16 KW€1750,-
Alpha InnotecSW 82H39 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Maartensdijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!