Warmtepomp Hollandsche Rading

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hollandsche Rading? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Hollandsche Rading.
warmtepomp-installateur-3739

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcodegebied3739
Netnummer035 (+3135)
Gasgebruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hollandsche Rading

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hollandsche Rading kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hollandsche Rading? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door deze pagina doorzoek je waardevolle de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3739).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In het volgende stukje tref je uitgebreide adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hollandsche Rading kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.600 en €22.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.475 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Hollandsche Rading (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hollandsche-rading

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27700Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14200 – €22000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4950 – €6900Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €7275Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €6400Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hollandsche Rading verbruikt ong. 1680 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €230 tot €365. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €180 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€726
Buitenlucht2300kWh€479€247
Bodemwarmte2100kWh€334€392
Hybride1350 kWh + 375 M3€515€211

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hollandsche Rading?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente De Bilt. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.debilt.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hollandsche Rading. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €625 tot maar liefst €2650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hollandsche Rading (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AT-TECAWP6-19-W19 KW€3700,-
MDVMGC-V12W/D2RN111 KW€2250,-
Alpha InnotecSW 102H311 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hollandsche Rading aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!