Warmtepomp Groenekan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Groenekan? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Groenekan.
warmtepomp-installateur-3737

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Groenekan

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groenekan kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Groenekan? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker vind jij moeiteloos (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3737).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek jij handige adviezen die gaan over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Groenekan kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €14.500. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Groenekan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groenekan

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3000. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels specifieke factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15200 – €22600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €7000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3950 – €6900Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2400 – €6000Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Groenekan consumeert ong. 1680 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €365. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €170 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€724
Buitenlucht2700kWh€507€217
Bodemwarmte2025kWh€362€362
Hybride1575 kWh + 500 M3€543€181

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Groenekan?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de unieke groene lening in de regio De Bilt. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.debilt.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Groenekan. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 tot plusminus €2350. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Groenekan (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AT-TECAWP2-6W9 KW€2800,-
MDVRSJ-15/190RDN3-D0 KW€1100,-
Alpha InnotecSW 62H37 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Groenekan aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!