Warmtepomp Bilthoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Bilthoven? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Bilthoven.
warmtepomp-installateur-3721

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bilthoven

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bilthoven biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Bilthoven? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze pagina ontdek jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3721).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina check je handige raadgeving over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Bilthoven kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €14.800. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Bilthoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bilthoven

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Geholpen door de huidige subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6900. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3200. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24800Veel besparen, prijzig
Water-water€17900 – €23700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €7475Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4100 – €6025Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bilthoven gebruikt pakweg 1680 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €320. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €180 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€721
Buitenlucht2700kWh€483€238
Bodemwarmte2000kWh€339€382
Hybride1400 kWh + 500 M3€519€202

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bilthoven?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een speciale groene lening bij gemeente De Bilt. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.debilt.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bilthoven. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 en lopen op tot wel €2700. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bilthoven (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze plusminus €1525.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AT-TECLWP8-Monoblock5 KW€1800,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 16T11 KW€2400,-
Alpha InnotecSWC 172K319 KW€3700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bilthoven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!