Warmtepomp Westbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Westbroek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei variabelen. In het volgende kopje lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westbroek.
warmtepomp-installateur-3615

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Je woning van het gas af
 • Veilig alternatief
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcodegebied3615
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westbroek

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit flink wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westbroek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Westbroek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze website ontdek je in enkele stappen installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3615).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind je samengestelde raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Westbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €22.300. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Westbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westbroek

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2400. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25600Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14100 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7200Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €7225Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2025 – €5650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Westbroek verbruikt plusminus 1680 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €210 tot €310. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €130 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€706
Buitenlucht2450kWh€494€212
Bodemwarmte1600kWh€353€353
Hybride1375 kWh + 425 M3€530€177

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Westbroek?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten De Bilt. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.debilt.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westbroek. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €775 en lopen op tot wel €2350. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westbroek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1975.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ARTELSHP12RL2411 KW€2400,-
MAXA Advantixi-HP 026034 KW€4700,-
Alpha InnotecWZS 122K3M14 KW€3200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Westbroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!