Warmtepomp Cuijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Cuijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op deze pagina lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Cuijk.
warmtepomp-installateur-5431

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Cuijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cuijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Cuijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5431).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand tref jij accurate raadgeving m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Cuijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €20.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het echte verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Cuijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cuijk

Plaatsen in de omgeving:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met allerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23100Geen geluid, erg duur
Water-water€14800 – €22200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6025Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4250 – €7100Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2525 – €5950Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Cuijk verbruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €255 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €145 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€709
Buitenlucht2350kWh€489€220
Bodemwarmte2025kWh€347€362
Hybride1325 kWh + 400 M3€525€184

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Cuijk?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Cuijk. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.cuijk.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Cuijk. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €700 tot doorgaans €3650. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Cuijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ong. €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SWM 3-13 (G/W)13 KW€3100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + EHSE-MEC25 KW€3800,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 (0010016679)13 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Cuijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente