Warmtepomp Katwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Katwijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op deze pagina lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Katwijk.
warmtepomp-installateur-5433

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Katwijk

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat flink wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Katwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Katwijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze pagina tref jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5433).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand bekijk jij accurate raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Katwijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €315,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €15.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.325 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Katwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-katwijk

Veel gekozen merken:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje hangt af van velerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25000Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €20200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €6550Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4700 – €7050Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2700 – €6400Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Katwijk consumeert om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €335. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €130 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€709
Buitenlucht2400kWh€489€220
Bodemwarmte2025kWh€347€362
Hybride1300 kWh + 550 M3€525€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Katwijk?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Cuijk. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.cuijk.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Katwijk. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €500 tot wel €3100. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Katwijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1950.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0121T MTD252 KW€7000,-
NilanVP 180 KW€1250,-
ClimavenetaAWR 0025T DHW2 XE5 KW€1650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Katwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!