Warmtepomp Beers

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Beers? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Beers.
warmtepomp-installateur-5437

 • Duurzame warmte
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcodegebied5437
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Beers

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beers kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Beers? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5437).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna lees je actuele aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Beers kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €17.300. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.650 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Beers (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beers

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €5800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2000. De eindfactuur wordt vastgesteld door meerdere facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27400Veel vermogen, erg duur
Water-water€15200 – €24300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6925Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4950 – €6175Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €6500Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beers verbruikt plusminus 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €355. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €145 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€712
Buitenlucht2775kWh€470€242
Bodemwarmte2025kWh€328€384
Hybride1425 kWh + 550 M3€506€206

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beers?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Cuijk. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.cuijk.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Beers. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €550 en lopen op tot wel €1500. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beers (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€150, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 007130 KW€4800,-
NilanCompact P GEO 99 KW€2800,-
ClimavenetaAWR 0041TS DHW2 XE8 KW€1950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beers aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!