Warmtepomp Linden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Linden? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €250,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Op onze website vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Linden.
warmtepomp-installateur-5439

 • Zet het milieu op 1
 • Aangenaam leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcodegebied5439
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Linden

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Linden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Linden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze pagina bekijk je in korte tijd de beste installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5439).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees jij omvangrijke toelichtingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Linden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €20.700. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Linden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-linden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het leidt tot een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. Het prijskaartje wordt bepaald door specifieke onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27000Geen buitenunit, prijzig
Water-water€14200 – €21500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4750 – €6075Lage aanschafprijs
Lucht-water€4300 – €6000Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5500Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Linden verbruikt om en nabij 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €225 tot €390. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €200 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€714
Buitenlucht2525kWh€486€228
Bodemwarmte1950kWh€343€371
Hybride1300 kWh + 550 M3€521€193

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Linden?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Cuijk. We hebben het over een een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.cuijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Linden. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €950 tot maar liefst €2000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Linden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 009136 KW€5400,-
NRGTEQTNG12 (B/W)12 KW€3000,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0051T10 KW€2150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Linden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!