Warmtepomp Haps

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Haps? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Haps.
warmtepomp-installateur-5443

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante verwarming
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode-regio5443
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haps

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan honderden systemen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haps heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Haps? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze tool lees jij zonder moeite installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5443).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand bekijk jij uitgebreide adviezen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Haps kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €15.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Haps (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haps

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door allerlei facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €7325Relatief voordelig
Lucht-water€5300 – €7125Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2125 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Haps gebruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €250 tot €390. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €155 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€716
Buitenlucht2675kWh€501€215
Bodemwarmte1625kWh€358€358
Hybride1575 kWh + 500 M3€537€179

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Haps?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Cuijk. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.cuijk.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Haps. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €2050. Informeren naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Haps (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWH-HT 010140 KW€5800,-
NRGTEQTNG6 (B/W)6 KW€2800,-
ClimavenetaAWR 0065TS DHW2 XE13 KW€2450,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Haps aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!