Warmtepomp Boekel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Boekel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse elementen. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Boekel.
warmtepomp-installateur-5427

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcodegebied5427
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Boekel

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boekel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Boekel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker tref je zonder problemen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5427).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek jij omvangrijke raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Boekel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €325,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €18.700. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Boekel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boekel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5600. Het hybride systeem is er vanaf €3200. De totaalprijs is gebaseerd op diverse zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27800Veel besparen, prijzig
Water-water€15800 – €24200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4900 – €6700Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3750 – €7050Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €6300Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Boekel verbruikt circa 1650 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €335. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€704
Buitenlucht2400kWh€493€211
Bodemwarmte1850kWh€352€352
Hybride1325 kWh + 600 M3€528€176

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Boekel?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Boekel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Boekel. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.boekel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Boekel. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €825 tot doorgaans €3850. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Boekel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1825.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 28 H; 81035227 KW€4500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YKA + EHSC-VM2C14 KW€2700,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 (0010016682)6 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Boekel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Boekel, Venhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente