Warmtepomp Sint Agatha

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sint Agatha? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €340,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sint Agatha.
warmtepomp-installateur-5435

 • Verantwoorde investering
 • Constante verwarming
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode-regio5435
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint Agatha

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Agatha kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Sint Agatha? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker bekijk je snel (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5435).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop tref jij toepasbare gegevens over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Sint Agatha kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €20.800. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.775 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Agatha (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-agatha

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2200. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24400Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13800 – €25000Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €7350Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3700 – €6000Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €6100Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Sint Agatha gebruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €225 tot €305. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€711
Buitenlucht2800kWh€462€249
Bodemwarmte1700kWh€320€391
Hybride1525 kWh + 575 M3€498€213

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sint Agatha?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Cuijk. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.cuijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sint Agatha. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €725 en lopen op tot wel €3650. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Agatha (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaWW-HT 007130 KW€4800,-
NilanGeo 66 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0041T9 KW€2050,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Sint Agatha aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!