Warmtepomp Vianen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Vianen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Vianen.
warmtepomp-installateur-5434

 • Een verantwoorde warme woning
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vianen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vianen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vianen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze tool ontdek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5434).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij handige gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vianen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €18.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.250 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Vianen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vianen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25900Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17900 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €6050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5400 – €6475Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2725 – €5100Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Vianen verbruikt grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €325. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €190 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€710
Buitenlucht2500kWh€497€213
Bodemwarmte1825kWh€355€355
Hybride1425 kWh + 600 M3€533€178

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vianen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Cuijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Cuijk. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.cuijk.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vianen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot plusminus €2300. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vianen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1825.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0121T DHW249 KW€6700,-
NilanGeo 33 KW€2800,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0031T7 KW€1850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vianen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!