Warmtepomp Budel-Schoot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Budel-Schoot? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Budel-Schoot.
warmtepomp-installateur-6023

 • Zet het milieu op 1
 • Constante verwarming
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
Netnummer0495 (+31495)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Budel-Schoot

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Budel-Schoot biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Budel-Schoot? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze tool lees je direct verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6023).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je veelzijdige details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Budel-Schoot kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €21.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Budel-Schoot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-budel-schoot

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26200Hoog rendement, prijzig
Water-water€13600 – €23000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7325Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €7175Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2750 – €6950Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Budel-Schoot verbruikt grofweg 1650 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €240 tot €390. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €175 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€734
Buitenlucht2575kWh€506€228
Bodemwarmte2025kWh€360€374
Hybride1500 kWh + 475 M3€543€191

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Budel-Schoot?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Cranendonck?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening bij gemeente Cranendonck. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.cranendonck.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Budel-Schoot. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €825 tot doorgaans €2550. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Budel-Schoot (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWBAN 82 S17 KW€2850,-
PanasonicKIT-WQC09H3E89 KW€2200,-
ClimavenetaNECS-WN /B 015260 KW€7800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Budel-Schoot aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!