Warmtepomp Gastel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Gastel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. In het volgende kopje tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gastel.
warmtepomp-installateur-6028

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcodegebied6028
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gastel

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gastel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Gastel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website ontdek jij veelzijdige leveranciers en installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6028).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website vind jij samengestelde informatie over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Gastel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €21.400. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Gastel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gastel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van actuele subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2100. De factuur wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24300Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13800 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€5400 – €6475Verwarmen en koelen
Lucht-water€3900 – €6875Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €5750Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Gastel gebruikt pakweg 1650 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €210 tot €390. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €180 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€738
Buitenlucht2600kWh€494€244
Bodemwarmte1775kWh€347€391
Hybride1425 kWh + 575 M3€531€207

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gastel?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Cranendonck?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio Cranendonck. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.cranendonck.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Gastel. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €525 en lopen op tot wel €3700. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gastel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWBAN 262 S50 KW€6150,-
PanasonicWH-MDC05H3E54 KW€1700,-
ClimavenetaNX-W /H 012251 KW€6900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Gastel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!