Warmtepomp Soerendonk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Soerendonk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €280,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Soerendonk.
warmtepomp-installateur-6027

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Onderhoudsarme investering
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode-regio6027
Netnummer0495 (+31495)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Soerendonk

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met fors wat onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Soerendonk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Soerendonk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6027).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hierna ontdek jij samengestelde info inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Soerendonk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €12.200. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.575 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Soerendonk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-soerendonk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7500. Een hybride variant koop je al vanaf €3500. De eindfactuur hangt af van velerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23900Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €22900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6775Zeer betaalbaar
Lucht-water€5250 – €6550goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €6600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Soerendonk verbruikt om en nabij 1650 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €275 tot €310. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€737
Buitenlucht2400kWh€486€251
Bodemwarmte1625kWh€339€398
Hybride1425 kWh + 375 M3€523€214

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Soerendonk?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Cranendonck?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Cranendonck. Het betreft een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.cranendonck.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Soerendonk. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot ongeveer €4000. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Soerendonk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1700.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWBAN 202 S45 KW€5650,-
PanasonicKIT-WXC09H3E59 KW€2200,-
ClimavenetaNECS-WQ /B 015262 KW€8000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Soerendonk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!