Warmtepomp Budel-Dorplein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Budel-Dorplein? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Hierna check je praktische info over een warmtepomp kopen in Budel-Dorplein.
warmtepomp-installateur-6024

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige manier van verwarmen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode-regio6024
Netnummer0495 (+31495)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Budel-Dorplein

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Budel-Dorplein biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Budel-Dorplein? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze website vergelijk jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6024).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hieronder ontdek jij samengestelde aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Budel-Dorplein kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €23.100. We spreken over vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Budel-Dorplein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-budel-dorplein

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Door middel van ISDE subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6600. De hybride warmtepomp is er vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27000Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €22200Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €7175Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3750 – €7300Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2800 – €5100Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Budel-Dorplein verbruikt ongeveer 1650 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €270 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €145 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€735
Buitenlucht2525kWh€515€221
Bodemwarmte2000kWh€368€368
Hybride1350 kWh + 450 M3€551€184

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Budel-Dorplein?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Cranendonck?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Cranendonck. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.cranendonck.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Budel-Dorplein. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot gemiddeld €3050. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Budel-Dorplein (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€300, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWBAN 122 S26 KW€3750,-
PanasonicKIT-WQC12H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaNECS-WN /B 018269 KW€8700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Budel-Dorplein aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!