Warmtepomp Budel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Budel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Hierna check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Budel.
warmtepomp-installateur-6021

 • Kies voor een beter milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcodegebied6021
Netnummer0495 (+31495)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Budel

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Budel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Budel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze vergelijker doorzoek jij snel verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6021).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek je praktische details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Budel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €14.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Budel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-budel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een royale subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3400. De totaalprijs komt tot stand door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24600Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17600 – €24100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6200Verwarmen en koelen
Lucht-water€3950 – €6500Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2200 – €6900Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Budel verbruikt om en nabij 1650 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €240 tot €315. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €145 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€733
Buitenlucht2400kWh€498€235
Bodemwarmte1900kWh€352€381
Hybride1575 kWh + 400 M3€535€198

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Budel?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Cranendonck?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Cranendonck. Dit is een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.cranendonck.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Budel. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €925 en kunnen oplopen tot €2450. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Budel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ong. €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2075.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 141 prm20 KW€3150,-
PanasonicKIT-ADC16H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaNECS-W /H /B 018269 KW€8700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Budel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!