Warmtepomp Maarheeze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Maarheeze? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Als je iets verders scrollt lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Maarheeze.
warmtepomp-installateur-6026

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcodegebied6026
Netnummer0495 (+31495)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maarheeze

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maarheeze kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Maarheeze? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je in korte tijd erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6026).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek je praktische toelichtingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Maarheeze kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €22.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.900 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Maarheeze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maarheeze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €7900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De factuur is gebaseerd op diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25000Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13400 – €21500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4550 – €6275Eenvoudige installatie
Lucht-water€4450 – €6700Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2550 – €5400Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Maarheeze gebruikt circa 1650 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €225 tot €380. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €165 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€736
Buitenlucht2700kWh€478€258
Bodemwarmte2075kWh€331€405
Hybride1425 kWh + 600 M3€515€221

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Maarheeze?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Cranendonck?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Cranendonck. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.cranendonck.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Maarheeze. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €900 tot plusminus €3650. Interesse naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Maarheeze (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1975.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2100.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWBAN 162 S30 KW€4150,-
PanasonicKIT-WQC16H9E816 KW€2900,-
ClimavenetaNECS-WNR /B 015262 KW€8000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Maarheeze aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!