Warmtepomp Aerdenhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Aerdenhout? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Verderop ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Aerdenhout.
warmtepomp-installateur-2111

 • Helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Interessante salderingsregeling
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcodegebied2111
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomgebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aerdenhout

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aerdenhout kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Aerdenhout? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van de warmtepomp-vergelijker bekijk je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2111).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees je veelzijdige raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Aerdenhout heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €25.000. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Aerdenhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aerdenhout

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van interessante subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De factuur wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23800Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €23700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5200 – €6500Kan ook als airco werken
Lucht-water€4250 – €6975Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€3000 – €6450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Aerdenhout gebruikt ong. 2120 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €240 tot €370. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €145 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€740
Buitenlucht2725kWh€518€222
Bodemwarmte1875kWh€370€370
Hybride1525 kWh + 575 M3€555€185

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Aerdenhout?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bloemendaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de duurzame groene lening in de regio Bloemendaal. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.bloemendaal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Aerdenhout. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot wel €1550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Aerdenhout (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1675.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 90A-HMD 18 KW€2100,-
KodiVT31600 KW€1100,-
Air Trade CentreAX 7.1b0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Aerdenhout aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!