Warmtepomp Bennebroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Bennebroek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Hierna bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Bennebroek.
warmtepomp-installateur-2121

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcodegebied2121
Netnummer023 (+3123)
Gas-verbruik M32120 M3
Stroom-verbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bennebroek

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bennebroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bennebroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker check jij bruikbare de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2121).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bennebroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.800 en €24.700. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Bennebroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bennebroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13900 – €22200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €7200Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3700 – €6125Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6100Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bennebroek gebruikt circa 2120 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €250 tot €315. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€743
Buitenlucht2350kWh€498€245
Bodemwarmte1775kWh€349€394
Hybride1375 kWh + 600 M3€535€208

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bennebroek?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bloemendaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente Bloemendaal. We hebben het over een een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.bloemendaal.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bennebroek. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot wel €2300. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bennebroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecBWP 3070 KW€1100,-
KRONOTERMWPLV-09-S1 NT7 KW€2000,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-5KW-H116 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bennebroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!