Warmtepomp Vogelenzang

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Vogelenzang? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref je meer info over een warmtepomp kopen in Vogelenzang.
warmtepomp-installateur-2114

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Hogere woningwaarde
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode-regio2114
Netnummer023 (+3123)
Gasgebruik M32120 M3
Stroomgebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vogelenzang

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan allerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vogelenzang kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vogelenzang? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker check je snel warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2114).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje vind je actuele raadgeving m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vogelenzang kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €15.900. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Vogelenzang (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vogelenzang

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6100. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt getekend door velerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27000Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13800 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3750 – €6650Lage aanschafprijs
Lucht-water€4600 – €6150Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €5150Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Vogelenzang gebruikt circa 2120 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €215 tot €300. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€741
Buitenlucht2425kWh€482€259
Bodemwarmte2075kWh€333€408
Hybride1600 kWh + 375 M3€519€222

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vogelenzang?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bloemendaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening bij gemeente Bloemendaal. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.bloemendaal.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Vogelenzang. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vogelenzang (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf grofweg €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 90A-HTD8 KW€2100,-
KodiVT100C0 KW€1250,-
AirwellHWHM-TDF300/3.5-H310 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Vogelenzang aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!