Warmtepomp Overveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Overveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Overveen.
warmtepomp-installateur-2015

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroom-verbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Overveen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat flink wat oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Overveen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze tool check jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2015).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf check jij handige raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Overveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €13.100. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Overveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door interessante subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6100. Een hybride variant is er vanaf €2600. De eindfactuur wordt berekend door diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27600Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €23200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4800 – €6425Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €7075Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €6350Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Overveen gebruikt circa 2120 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €220 tot €330. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €175 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€734
Buitenlucht2350kWh€514€220
Bodemwarmte1900kWh€367€367
Hybride1300 kWh + 425 M3€551€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Overveen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bloemendaal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening bij de gemeenten Bloemendaal. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.bloemendaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter is er de ISDE-subsidie Overveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 tot gemiddeld €3050. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Overveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1975.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 7050A/RSX-HMD 2R12 KW€2500,-
KodiVT21310 KW€1100,-
AermecWRL-H 05121 KW€3900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Overveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!