Warmtepomp Bernheze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Bernheze? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Op onze website check je verdere details over een warmtepomp kopen in Bernheze.
warmtepomp-installateur-5472

 • Een duurzame oplossing
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcodegebied5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bernheze

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit fors wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bernheze biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Bernheze? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website lees je vandaag nog installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5472).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hieronder tref je samengestelde gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Bernheze kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €330,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €11.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.400 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Bernheze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bernheze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door middel van een hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. De eindfactuur wordt gecalculeerd door specifieke onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €27600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€15800 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4650 – €6250Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3700 – €6025Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2500 – €6900Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bernheze verbruikt plusminus 1610 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €280 tot €400. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €140 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€701
Buitenlucht2650kWh€470€231
Bodemwarmte1925kWh€329€372
Hybride1375 kWh + 450 M3€505€196

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bernheze?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Bernheze. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.bernheze.org/. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Bernheze. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot ongeveer €3150. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bernheze (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMTERRA SW 35 Twin; 81034635 KW€5300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + EHSC-VM2C15 KW€2800,-
VaillantaroSTOR VWL B 150/50 KW€1250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bernheze aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente