Warmtepomp Vorstenbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Vorstenbosch? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende zaken. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vorstenbosch.
warmtepomp-installateur-5476

 • Minder impact op het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode-regio5476
Netnummer0413 (+31413)
Gasgebruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vorstenbosch

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vorstenbosch kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Vorstenbosch? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze website vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5476).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf lees je waardevolle raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vorstenbosch heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €20.400. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Vorstenbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vorstenbosch

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt bepaald door velerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25200Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17600 – €21500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €7475Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4700 – €6850Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2025 – €5900Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Vorstenbosch gebruikt pakweg 1610 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €360. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€729
Buitenlucht2800kWh€474€255
Bodemwarmte1625kWh€328€401
Hybride1500 kWh + 575 M3€510€219

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vorstenbosch?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Bernheze. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.bernheze.org/. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vorstenbosch. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot plusminus €2700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vorstenbosch (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2025.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaNECS-W /H /B 015260 KW€7800,-
NRGTEQTNG30 (W/W)30 KW€4800,-
ClimavenetaAW-HT /CA-E 015233 KW€4450,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Vorstenbosch aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!