Warmtepomp Loosbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Loosbroek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Loosbroek.
warmtepomp-installateur-5472

 • CO2 uitstoot beperken
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcodegebied5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasgebruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Loosbroek

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loosbroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Loosbroek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze tool lees je vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5472).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf vind jij toepasbare raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Loosbroek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €11.400. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.000 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Loosbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loosbroek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via actuele subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25500Passief koelen, relatief duur
Water-water€15000 – €21000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €7425Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4700 – €6325Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €6350Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Loosbroek verbruikt plusminus 1610 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €365. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€727
Buitenlucht2550kWh€502€225
Bodemwarmte1900kWh€356€371
Hybride1600 kWh + 350 M3€538€189

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Loosbroek?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Bernheze. Het is een interessante lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.bernheze.org/. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Loosbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €550 tot doorgaans €1500. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Loosbroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaEW-HT 020250 KW€6800,-
NRGTEQTNG12 (W/W)12 KW€3000,-
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 026256 KW€6750,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Loosbroek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!