Warmtepomp Mill en Sint Hubert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Mill en Sint Hubert? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal aspecten. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mill en Sint Hubert.
warmtepomp-installateur-5455

 • Kies voor duurzame warmte
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcodegebied5455
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Mill en Sint Hubert

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden flink wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mill en Sint Hubert heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Mill en Sint Hubert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van warmtepomprevolutie.nl lees jij snel warmtepomp installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5455).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website bekijk je praktische raadgeving ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Mill en Sint Hubert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €13.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Mill en Sint Hubert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mill-en-sint-hubert

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Via de huidige subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €8000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26300Passief koelen, dure installatie
Water-water€15600 – €22100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4750 – €6125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4500 – €6725Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €5750Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Mill en Sint Hubert consumeert ongeveer 1690 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €275 tot €310. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €185 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€732
Buitenlucht2450kWh€498€234
Bodemwarmte1725kWh€351€381
Hybride1400 kWh + 575 M3€534€198

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Mill en Sint Hubert?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.gemeente-mill.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Mill en Sint Hubert. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €900 en lopen op tot wel €2650. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Mill en Sint Hubert (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze circa €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ImmergasAudax top 21 Erp15 KW€2650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + EHST20D-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 118/4 + VWW 11/4 SI (0010016684)15 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Mill en Sint Hubert aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente