Warmtepomp Heeswijk-Dinther

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Heeswijk-Dinther? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op onze website vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heeswijk-Dinther.
warmtepomp-installateur-5473

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode-regio5473
Netnummer0413 (+31413)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heeswijk-Dinther

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heeswijk-Dinther kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Heeswijk-Dinther? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze pagina tref je eenvoudig (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5473).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website bekijk je samengestelde info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heeswijk-Dinther heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €11.600. We spreken over 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Heeswijk-Dinther (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heeswijk-dinther

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6000. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2300. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€13400 – €20900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €7275Lage aanschafprijs
Lucht-water€5350 – €7050Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €6600Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heeswijk-Dinther verbruikt pakweg 1610 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €260 tot €345. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€728
Buitenlucht2675kWh€510€218
Bodemwarmte1725kWh€364€364
Hybride1600 kWh + 400 M3€546€182

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heeswijk-Dinther?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalzaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Bernheze. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.bernheze.org/. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heeswijk-Dinther. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €1000 tot gemiddeld €2400. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heeswijk-Dinther (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaEW-HT 026262 KW€7850,-
NRGTEQTNG20 (W/W)20 KW€3800,-
ClimavenetaAW-HT /CA-E 012226 KW€3750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Heeswijk-Dinther aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!