Warmtepomp Heesch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Heesch? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Heesch.
warmtepomp-installateur-5384

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode-regio5384
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heesch

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heesch biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heesch? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool lees jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5384).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze pagina vind jij waardevolle aanbevelingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Heesch kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €20.100. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.475 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Heesch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heesch

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent veel lagere gaskosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6300. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De factuur wordt getekend door allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23700Hoog rendement, erg duur
Water-water€16100 – €23800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4350 – €6250Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5250 – €6300Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €6850Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heesch consumeert circa 1610 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €205 tot €345. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€691
Buitenlucht2750kWh€477€214
Bodemwarmte1925kWh€339€352
Hybride1325 kWh + 375 M3€511€180

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heesch?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Bernheze. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.bernheze.org/. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, meestal is er de ISDE-subsidie Heesch. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot doorgaans €3500. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heesch (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0031T MTD215 KW€3300,-
NIBEF1255-16 (W/W)19 KW€3700,-
ClimavenetaAW 0041HT/S9 KW€2050,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Heesch aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!