Warmtepomp Nistelrode

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Nistelrode? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een voordelige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse facetten. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nistelrode.
warmtepomp-installateur-5388

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energiekosten€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nistelrode

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nistelrode biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nistelrode? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze tool bekijk jij direct leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5388).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees je handige details omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nistelrode heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €18.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Nistelrode (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nistelrode

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels een hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27400Geen geluid, dure installatie
Water-water€16300 – €24100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3900 – €6525Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4050 – €6025Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €6950Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Nistelrode verbruikt grofweg 1610 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €230 tot €375. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €125 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€694
Buitenlucht2650kWh€458€236
Bodemwarmte1900kWh€319€375
Hybride1350 kWh + 525 M3€493€201

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nistelrode?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening via de gemeente Bernheze. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.bernheze.org/. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nistelrode. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot gemiddeld €3500. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nistelrode (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0041T MTD219 KW€3700,-
NIBEMT-MB21-019-FV-E0 KW€2800,-
ClimavenetaAW 0061HT13 KW€2450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nistelrode aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!